Anunț organizare
Târg specializat în domenii inovative în cadrul proiectului
„Competențe și aptitudini sporite în domenii inteligente de activitate”
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Brăila, beneficiar în cadrul proiectului “Competențe și aptitudini sporite în domenii inteligente de activitate”, cod MySmis 128219, implementat în parteneriat cu Universitatea Dunărea de Jos - Galați, prin Departamentul de Formare Profesională și Transfer Tehnologic, anunță organizarea Târgului științific și practic, în data de 14 decembrie, ora 800, Universitatea Dunărea de Jos Galați, Aula „Alexandru Ioan Cuza”, Str. Domnească nr. 111, municipiul Galați.
Târgul este adresat în special actorilor economici care-și desfășoară activitatea principală sau secundară într-unul din sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și în domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI, în cadrul proiectului ,,Competențe și aptitudini sporite în domenii inteligente de activitate”, ID128219.
Scopul evenimentului este
- prezentarea proiect și linie de finanțare
- avantajele realizării programelor de formare pentru angajați
- evaluarea competențelor angajaților pe căi informale și non-formale
- introducerea programelor de învățare la locul de muncă – premiză a eficientizării activităților din cadrul firmei
- temele secundare - nediscriminare, îmbunătăţirea accesibilităţii, a utilizării şi a calităţii tehnologiilor informaţiei şi comunicaţiilor, inovare socială și sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon şi eficienţă din punct de vedere al utilizării resurselor.
- prezentări și povești de succes ale agenților economici implicați în proiect
- noutăți legislative, norme, proceduri, autorizări, avizări, raportări etc
- schimb de bune practici.
Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea competențelor profesionale, actualizarea cunoștințelor, aptitudinilor persoanelor angajate - angajați cu contract individual de muncă ce provin din întreprinderi care-și desfășoară activitatea principală sau secundară într-unul din sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și în domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI sau din întreprinderi care intenționează să-și adapteze activitatea principală sau secundară la cel puțin unul dintre aceste sectoare economice sau unul dintre domeniile de specializare inteligentă din regiunile Sud-Est și Sud-Muntenia.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
-
Organizarea de campanii de informare și conștientizare, prin 20 sesiuni de informare, inovare socială, nediscriminare, care vor totaliza minin 600 de participanți, ce se vor adresa IMM-urilor din regiunea Sud-Est și Sud Muntenia, care-și desfășoară activitatea principală sau secundară într-unul din sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC sau în domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI;
-
Organizarea de programe de formare profesională pentru minimum 340 de angajați din IMM-urile selectate, din regiunile Sud-Est și Sud Muntenia, iar dintre aceștia minimum 312 vor obține și calificarea;
-
Evaluarea competențelor profesionale ale angajaților aparținând grupului țintă, pe căi informale sau non-formale – minimum 40 persoane;
-
Introducerea a minimum 5 programe de învățare la locul de muncă, la IMM-uri selectate din cadrul proiectului, din regiunile Sud-Est și Sud-Muntenia.
Valoarea totală a proiectului este de 4.091.751,71 lei, iar cofinanțarea UE de 3.477.988,95 lei. Proiectul va fi implementat în perioada 06.12.2019 – 30.04.2022.
Informații suplimentare se pot obține de la:
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Brăila – www.cciabr.ro, office@cciabr.ro, 0722435176, Brăila, Aleea Pensionatului nr.3
Universitatea Dunărea de Jos - Galați, prin Departamentul de Formare Profesională și Transfer Tehnologic – www.ugal.ro, dfctt@ugal.ro, 0336130142, Galați, Str. Domnească nr.4.